Litterær studiekreds
Sidste år begyndte den litterære studiekreds ved lektor Margrethe Tjalve, som viste sig at have stor tilslutning. Derfor vil studiekredsen fortsætte igen i år.
 
Studiekredsen vil finde sted i Kirkeladen, Præstevænget 14, Tikøb. Deltagerne vil få udleveret baggrundsmateriale samt et resumé af bogen på selve aftenen. Materialet vil blive gennemgået af Margrethe Tjalve som indledning, derefter vil der blive diskussion om bogen og sluttelig en samlet diskussion. Undervejs serveres der et glas vin og en kop kaffe, og det koster i
kke noget at deltage.
 
Onsdag d. 9. januar kl.19.30
Ida Jessen: Doktor Bagges anagrammer
Doktorstolen
Knoldet torso
Lortet ond sko
Doktor Bagge skriver anagrammer. Han bruger bogstaverne fra et ord: Doktorstolen til at finde nye. De er ikke særlig rare eller pæne. Det er han heller ikke selv indeni. Eller er han alligevel?
Når man har læst bogen om Doktor Bagge står man fuld af spørgsmål. En sær mand, en hård mand måske, arrogant, elegant. En ironiker, der ikke vil have folk ind på livet af sig. Efter opfordring skriver han på løse papirlapper sin historie og vil måske endda slet ikke have en læser.
Han har tilsyneladende ikke meget til overs for sine medmennesker, omtaler dem gerne nedsættende, men hjælper alligevel, insisterer på at hjælpe. Hvorfor har han giftet sig med den unge friskolelærerinde uden at kende hende, uden at elske hende og hvorfor fik de ingen børn? Det er som at løse et anagram, en gåde.
Bogen er nummer to om En ny tid, den begyndende industrialisering og opdagelse af moderne lægehjælp, af moderne pædagogik, den første så tiden med hans hustrus øjne, men er ikke en nødvendig forudsætning for at forstå og diskutere bog nr. to.
Onsdag d. 6. februar kl. 19.30
Jòn Kalman Stefánsson: Nogenlunde på størrelse med universet
Onsdag d. 6. marts kl. 19.30
Martin A. Hansen: Løgneren
Det kræver ikke særlige forudsætninger at være med. Dog er det en fordel at have læst bogen.

Vel mødt!