Musik i Tikøb Kirke
Søndag den 25. november kl. 16.00

Helsingør Kammerorkester

Helsingør Kammerorkester har eksisteret i mere end 30 år og har givet et utal af koncerter igennem alle årene. I de senere år har orkestret, som øver i Vestervang Kirke, flere gange med succes brugt Tikøb Kirke som ramme for de glade musikalske udfoldelser.

Koncerten indledes med Hakon Børresens “Mod Døden” fra musikken til skuespillet “Knud Lavard”. Værket spilles i anledning af, at orkestrets dirigent Niels Borksand i 2017 har udgivet en biografi om Børresen.

Herudover spiller orkesteret Telemanns Suite for fløjte og orkester med fløjtenisten Susanne Bojesen som solist.

Som afslutning på koncerten spilles et af Mozarts kendteste værker, den ubekymrede serenade “Eine Kleine Nachtmusik”.

Vel mødt til en hyggelig amatørkoncert i Tikøb Kirke!

Helsingør Kammerorkester.

Søndag 16. december kl. 14.00

Vi synger julen ind

Julekoncerten i Tikøb Kirke er traditionen tro tilrettelagt som ”De ni Læsninger” efter engelsk forbillede. Koncerten forløber som en genfortælling af historien om Jesu fødsel i afvekslingen mellem læsningerne og de hertil knyttede musikindslag.

På programmet er bl.a. nogle af de mest kendte engelske Christmas carols i flotte arrangementer med overstemmer, sådan som vi kender det fra de berømte engelske drengekor.

Ved koncerten medvirker Tikøb og Gurre Kirkers Ungdomskor i topform efter deres succesfulde koncerttur til England i efterårsferien. Desuden medvirker kirkesanger Tine Grönlund, årets konfirmander samt sognepræst Annemette Nissen.

Tilrettelæggelse, akkompagnement og musikalsk ledelse varetages af kirkens organist Henrik Schrøder.

Der er gratis adgang til koncerten.

Vel mødt til en stemningsfuld julekoncert i Tikøb Kirke!

Søndag den 13. januar kl. 16.00

Nytårskoncert med kinesisk ensemble

Vi skyder koncertsæsonen 2019 i gang med et festfyrværkeri for både øjne og ører.
Tikøb Kirke får besøg af 6 kinesiske musikere, som i deres flotte klædedragter byder på et spændende program med kinesisk musik fremført på smukke originale kinesiske instrumenter.

De unge musikere, som hver især allerede er virtuoser på deres instrumenter, vil spille et klangligt varieret program med både solo- og ensembleværker på deres – for de fleste danskere – helt ukendte kinesiske instrumenter.

De optrædende musikere er kinesiske udvekslingsstuderende fra Music Confucius Institute, der blev etableret i 2012 som et samarbejde mellem det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Central Conservatory of Music Beijing. Formålet med Confucius Instituttet er at udbrede kendskabet til den kinesiske musiktradition, fremme musikalsk og kulturel udveksling samt skabe synergi mellem klassisk vestlig musik og kinesisk musikkultur.

Efter koncerten ønsker vi hinanden og de medvirkende musikere godt nytår med et lille glas i våbenhuset.
Vel mødt til uforglemmelig nytårskoncert i Tikøb Kirke!

Der er gratis adgang.

Lørdag 9. marts kl. 16.00

Henrik Goldschmidt og Middle East Peace Ensemble

Oboisten Henrik Goldschmidt er en af landets førende og mest toneangivende musikere. Han har siden 1986 været solooboist i Det kongelige Kapel, og han har tidligere spillet i bl.a. Berliner Philharmonikerne. Ved siden af dette klassiske embede har Henrik Goldschmidt som kunstner placeret sig centralt i manges bevidsthed med stiftelsen af The Middle East Peace Orchestra, som er et musikalsk fredsskabende samarbejdsprojekt mellem potentielle dødsfjender. Orkestret spiller traditionel jødisk, arabisk og kristen musik og turnerer over hele verden.

Ved koncerten medvirker udover Henrik Goldschmidt harmonikaspilleren Anders Singh Vesterdahl, som er klassisk konservatorieuddannet, men som tillige regnes blandt de bedste i verden indenfor balkan- og sigøjnermusik. Herudover medvirker den palestinænsiske komponist og musiker Bilal Irshed på oud, som er en mellemøstlig variant af det vestlige strengeinstrument, lutten.

Trioens repertoire er meget varieret og spænder fra jødisk og arabisk musik og egne kompositioner til klassiske værker, Balkan-musik og danske sange. Goldschmidt, Singh og Irshed har mange forskellige traditioner med sig, som de med talent og kærlighed rører sammen i deres musikalske smeltedigel.

Henrik Goldschmidt brænder for at bryde barrierer ned imellem mennesker. Det vil han sikkert fortælle mere om ved koncerten.

Mød op til koncerten og få en enestående musikalsk oplevelse – og bliv smittet af den grænsenedbrydende musik.